woensdag 15 juli 2015

Zomerdag in Haus Walser Berge

Loop een dagje met ons mee...

15 juli 2015
Wederom een warme zomerse dag! En ook de vooruitzichten zijn fantastisch. Onze gasten genieten met volle teugen: lekker naar het zwembad, wandelen, terrasjes en s'avonds lang buiten zitten; genieten  van een prachtig Alpenglühen en wanneer de schemer invalt ziten we te wachten op de vos die met drie jongen hier door de weilanden en rond de huizen scharrelt.


Alpenglühen zojuist gefotografeerd door Hans!

                                               moeder vos


ONS DAGJE:

Ik ben zelf vaak al vroeg wakker, vandaag om half zeven en dan kan ik niet wachten om op te staan. Direct de gordijnen en deuren open, frisse berglucht stroomt naar binnen en de zon is bijna over de berg. Eerst een kop koffie op balkon om van dat schouwspel te genieten. Televisie aan op  ORF2 en dan komen de Alpenpanorama's voorbij met een gezellig muziekje op de achtergrond. Even kijken hoe het weer wordt hier en in de andere delen van Oostenrijk.
Verder kijk ik tussendoor altijd naar het RTL4 nieuws en weerbericht voor Nederland. Nou dat is vandaag niet zo fijn , een grijze dag  Jennifer Faber zegt net op het weerbericht ; geiteweer. Wat boffen wij dan hier!


 Wij boffen:-)



Het duurt niet lang en  Hans is ook wakker. Hij gaat als eerste altijd mailtjes checken en dan koffie. Vanochtend heeft hij om 10.00 uur een afspraak met klanten in het Aparthotel voor eventuele aankoop van een appartement (voor info kijk op www.kopeninhetkleinwalsertal.nl)
dan kan hij vooraf nog even langs het VVV in Hirschegg om pasjes op te halen voor gasten van ons , langs de wasserette en langs de drankengroothandel om nog wat in te kopen en een factuurtje betalen.
Hij is dus wel even bezig en ik ga beginnen met wat huishoudelijke klusjes, een wasje draaien, strijken en daarna de bloemen verzorgen  en water geven. Het balkon is weer prachtig dit jaar en ook de potten bij de ingang doen het goed. Klein uurtje per dag ben ik er ongeveer mee bezig.
Tussendoor maak ik wat berichtjes voor Twitter en Facebook. Leuke reacties krijgen we weer!

Om 12.00 uur is Hans terug en is hij bezig met de onderhandeling tussen koper en verkoper , dus wat gebel en gemail heen en weer. Tegen 13.00 uur lunchen we op balkon en dan kijken we elkaar aan; wat gaan we doen? Inmiddels is het al flink warm aan het worden maar we hebben geen zin aan zwemmen. Toch maar de bergschoenen aan en in Mittelberg met de Zaferna omhoog voor een kleine wandeling. Even een ijsje eten in het vernieuwde centrum van ons Mittelberg en dan omhoog richting SonnaAlp. Daar maakt Hans de foto die ik zojuist (het is nu 20.08 uur) op het RTLweerbericht terugzag :-) Vriendin Gaby maakt er al een foto van in NL!  Het blijft leuk en we krijgen er heel veel reacties op!



De foto met Jennifer lukt niet maar deze foto is van gisteravond met Helga van Leur.








Tijdens de wandeling komen we een echtpaar tegen vol bloedspetters ...wat is er aan de hand? Meneer is gevallen en is gewond aan de handen en omdat hij diabetespatiënt is moet het gauw gehecht worden. Mevrouw is toevallig vanochtend ook gehecht aan de hand; vinger tussen de deur, wat een pechvogels! We besluiten direct met het echtpaar in de stoeltjeslift naar beneden te gaan en dan op naar dokter Lingg , onze bijna buurman. Gelukkig is er nog iemand in de praktijk en meneer wordt direct geholpen.

We zijn dus al eerder terug dan gepland en gaan in Haus Walser Berge met kleine klusjes bezig,auto wassen,  dan wat koken en rond 18.00 uur komt mijn Putzfrau nog even op bezoek met een bos bloemen en chocola nog voor mijn verjaardag, wat lief toch weer!

Zodra de zon weer achter de berg zakt, tegen 19.00 uur ga ik de planten weer water geven en  dan kan de avond weer vallen.



 Ik denk dat onze gasten naar het paviljoen in Mittelberg gaan om 20.30 uur want daar is zomeravondconcert. Ik ga nu  lekker koffie maken en daarna even de fotootjes opladen voor dit BLOG.  En dan...zitten we weer de hele avond op balkon, kijken naar de zonsondergang, het Alpenglühen en de vossen...het was een heerlijke dag!

                                                                                                   
                                                                    Liebe Grüsse, Odette





2 opmerkingen:

  1. Met veel plezier je dag veslag gelezen. Morgen word het weer bij ons wat beter.Welterusten en tot morgen. Groet uit Zutphen Hannie

    BeantwoordenVerwijderen